Modrý expres od Českých drah svezl klienty služby DOMINO do Nového Údolí na Bobr fest Zobrazit fotogalerii

V sobotu 20. května si klienti a zaměstnanci služby DOMINO udělali výlet do Nového Údolí, kde se konal Bobr Fest – setkání lidí z obou stran hranice s bohatým doprovodným programem. Jízdenky na cestu tam a zpět dostala Charita České Budějovice od Českých drah formou daru jako podporu činnosti, což nás velmi potěšilo.

Příležitost projet se šumavskou krajinou Modrým expresem jsme si nenechali ujít. V sobotu ráno vyrazila z Českých Budějovic skupinka ze služby DOMIMO. Celodenní výlet byl plný krásných dojmů a i počasí se vydařilo.

"Měli jsme možnost zúčastnit se zcela zadarmo jízdy krásným modrým expresem z Českých Budějovic až do Nového Údolí na Šumavě na Bobr Fest - přátelské setkání Šumaváků z obou stran hranice. Na místě byly připraveny stánky s občerstvením, dárkovými předměty, měli jsme možnost zahrát si zde různé hry, a také prohlédnout výstavu Klostrmannova Šumava. Akce byla plná zajímavostí, hudby a dobré nálady. Na zpáteční cestě jsme měli možnost ochutnat pokrmy z jídelního vozu, které všem velmi chutnaly. - pozitivně hodnotila celou akci Denisa Kroupová, vedoucí služby a zároveň sociální pracovnice.

Služba DOMINO je přátelským prostorem pro osoby, které se dlouhodobě léčí s duševním onemocněním. Poskytuje prostor pro sdílení starostí, pomáhá řešit problémy v sociální oblasti a nabízí řadu terapeutických aktivit. Posláním této služby je podporovat, udržovat a rozvíjet soběstačnost a samostatnost lidí s duševním onemocněním, aby mohli zůstat ve svém přirozeném prostředí, rozvíjet své schopnosti a dovednosti, uplatnit se na trhu práce a začlenit se do běžné společnosti.

Rádi bychom touto cestou poděkovali Českým drahám za nezapomenutelný zážitek a podporu.