Cílem projektu je podpořit komunitní život seniorů a zdravotně postižených, jejich reintegraci do běžného života. Vedle pravidelných setkání seniorů na tématy je projekt zaměřen také na zdravé cvičení, které si senioři velmi oblíbili.

Cílem projektu je především vytvořit funkční život v Domech zvláštního určení v lokalitách Rudolfov a Borek, vybudovat naprosto chybějící sociální vztahy v zařízení a zároveň propojit obyvatele DZU s okolím.

Jednotlivá témata jsou prokládána setkáními, která jsou především o promluvě, zájmu o lidské příběhy a manuální činnosti. Vždy dochází ke zhodnocení aktivity z předešlého setkání a zároveň dáváme možnost naplánovat akci pro setkání příští, respektive možnost ovlivnit připravovaná témata vlastními dotazy a připomínkami, nápady a podněty.

Velmi oblíbenou aktivitou je v Domě se zvláštním určením Borek cvičení Jógy pro seniory. Cvičení Jógy je zde přizpůsobeno tzv. na míru a s přihlédnutím k věku je cvičeno na židli. Cvičí se 2x v týdnu.

Projekt Aktivitou k lepší kondici i náladě je podpořen z rozpočtu Jihočeského kraje a příspěvku Nadace Plné Vědomí.

jihocesky kraj-barevneNadace Plné Vědomí

Kontakt pro dotazy:
Mgr. Jana Řeháková
zástupce ředitele pro oblast služeb
Charita České Budějovice
Žižkova tř. 309/12