Služba pro rodiny s dětmi

Poskytujeme služby pro rodiny s dětmi (nebo jednotlivce mající dítě v péči), které se dostaly do krizové životní situace (ztráta zaměstnání, dluhová past, ohrožení ztrátou bydlení, partnerské problémy, rozvod, výchovné problémy dětí, odebrání dětí atd.). Pomáháme rodinám, aby si zachovaly nebo zajistily podmínky pro zdravý vývoj dětí. Služba je poskytována zdarma.

MÁM ZÁJEM O TUTO SLUŽBU

SASANKA a V.I.P. DOČASNĚ POZASTAVUJÍ PŘÍJEM DĚTSKÉHO OBLEČENÍ

Naše nevelké skladovací prostory jsou díky vašim darům momentálně plné. Velice si vaší přízně vážíme. Jakmile se vydáme ze zásob, budeme se opět těšit na přírůstky do našeho dětského šatníku.
Pokud si přejete darovat rodinám s dětmi, které se ocitly v nepříznivé životní situaci, něco jiného, než oblečení, kontaktujete prosím předem Jitku Borovkovou:

Děkujeme za pochopení.

SAS

Paní Jana vyhledala naši službu poté, co se rozhodla s dcerou odejít od partnera. Ten během korona krize přišel o zaměstnání a svou frustraci si vybíjel na své přítelkyni, psychicky i fyzicky. Paní Jana přišla do naší kanceláře ve špatném psychickém stavu, bydlela u svých rodičů v malém bytě a nevěděla, co má dělat. Potřebovala pomoci najít stabilní bydlení pro sebe a svou dceru, finanční zajištění, jelikož partner se odmítal smířit s tím, že ho opustila, a hlavně stabilizovat svůj psychický stav....

Po prvním kontaktu jsme paní Janu seznámili s možností žádat o městský byt od Správy domů, čerpání sociálních dávek na bydlení a přídavku na dítě od Úřadu práce. Doprovodili jsme ji do organizace, která pomáhá osobám ohroženým domácím násilím a poskytuje odbornou psychologickou pomoc. Ta pomohla klientce vyrovnat se s nelehkou situací po psychické stránce.

Na další schůzce jsme paní Janě pomohli s vyplněním formulářů na Úřad práce a s žádostí o městský byt. Paní Jana nám sdělila, že dochází na sezení, která jí velmi pomáhají ke zlepšení psychického stavu. Dalším krokem spolupráce bylo podat žádost o svěření dcery do její výhradní péče a o výživné.

Během dvou měsíců jsme s paní Janou udržovali kontakt a poskytovali ji sociální poradenství. Paní Jana sice získala dostupné bydlení od Správy domů, ale rozhodla se pro běžný podnájem, s kterým jí pomohla její známá. Z Úřadu práce jí byly přiznány přídavek na dítě a příspěvek na bydlení. I když je stále na rodičovské dovolené, našla si práci na částečný úvazek, do které chodí, když je dcera v mateřské škole. Ve spolupráci s Orgánem sociálně - právní ochrany dětí (OSPOD), zažádala o svěření dcery do výhradní péče a stanovení výše výživného. Paní Jana je velmi soběstačná a od naší služby potřebovala pouze prvotní impulz pro budování nového života s dcerou a pocit bezpečí. Kvůli psychické podpoře také nadále dochází jednou týdně na individuální sezení. Jsme velice rádi, že jsme rodině pomohli dostat se z těžké životní situace.

Provozní doba (ulice jsou v rozvrhu uvedeny jako zázemí služby, ze kterého se do terénu vychází nebo si na tato pracoviště mohou klienti domluvit individuální schůzky)

PO 8:00 – 17:30 (Skuherského 1418/70, ČB 370 01)
ÚT 7:30 – 16:30 (Žižkova 309/12, ČB 370 01)
ST 8:00 – 17:30 (Skuherského 1418/70)