Klub pro děti a mládež V.I.P.

Jsme sociální služba, která ti nabízí bezpečný prostor a poskytne pomoc v obtížných životních situacích. Snažíme se ti pomoci v řešení tvé životní situace a společně s tebou najít nejlepší cestu. Služba je poskytována zdarma.

MÁM ZÁJEM O TUTO SLUŽBU

Pozastavujeme příjem oblečení.

Naše nevelké skladovací prostory jsou díky vašim darům momentálně plné. Velice si vaší přízně vážíme. Jakmile se vydáme ze zásob, budeme se opět těšit na přírůstky do našeho dětského šatníku.
Pokud si přejete darovat rodinám s dětmi, které se ocitly v nepříznivé životní situaci, něco jiného, než oblečení, kontaktujete prosím předem Jitku Borovkovou:

Děkujeme za pochopení.

vip

Rok 2021 byl ještě výrazně poznamenaný Covidem- 19 a částečně ovlivnil i naše aktivity. U uživatelů se zvýšil se zájem a aktivita především v pomoci se školní přípravou a dohánění učiva. V tomto období se nám podařilo i prohloubit a upevnit vztahy se školami a jednotlivými vyučujícími...

V návaznosti na naši spolupráci jsme školám opět nabídli možnosti preventivních programů, které velmi ráda využila ZŠ Nová. Z nabídky si vybraly témata zdravé zoubky a zdravá výživa, kterých se zúčastnilo 9 tříd prvního stupně a zároveň nás školy oslovily, zda bychom jim připravili i program na téma šikana a záškoláctví, opět pro celý první stupeň. Toto téma jsme jim připravili dle jejich požadavků.

Z této intenzivnější spolupráce k nám začalo docházet i mnoho nových dětí, které jsme ještě neměli podchyceny. Součinnost pomáhá k cílenější práci s dětmi nám i jednotlivým vyučujícím.

Provozní doba
PO  9:30 - 18:00
ÚT  9:30 - 18:00
ST  9:30 - 18:00
ČT  9:30 - 18:00
PÁ  9:30 - 18:00

registr poskytovatelů soc.služeb

popis služby dle registru

Kde nás najdete: Skuherského 70, 370 01 České Budějovice

mapy vip orig.

Naše aktivity

ZOO Hluboká

Kdo si hraje s Bertíkem, ten se něco naučí

Rok 2020 byl pro děti z našeho nízkoprahového zařízení V.I.P. díky projektu "Kdo si hraje s Bertíkem, ten se něco naučí" Nadačního fondu Albert opět rokem plným zážitků. Pravidelné klubíky, kuchařské a výtvarné dílny, sportovní aktivity, prázdninové výlety i jednorázové akce, např. na zahájení a ukončení 149školního roku, mají již několikaletou tradici. Děti se na společná setkání těší, nabízených aktivit si váží a tráví díky nim volný čas v bezpečném a podnětném prostředí.

Výstřižek

Učíme se po škole 2020

Projekt Učíme se po škole 2020 je u konce. Uživatele a pracovníky NZDM V.I.P. provázel od ledna do září. Vzhledem k nestandardní situaci zaznamenal oproti původnímu plánu určité změny a přinesl celou řadu nových výzev, z nichž největší bylo uzavření škol. Rázem se řada dětí z ekonomicky a sociálně slabých rodin ocitla v situaci, kdy nebyly kvůli absenci nezbytné techniky schopni elektronicky komunikovat se školou. NZDM V.I.P. dva měsíce fungovalo v nouzovém režimu, a ačkoliv bylo pro běžné aktivity uzavřené, poskytovalo dětem a jejich rodinám potřebné technické zázemí, pomáhalo jim s komunikací se školou a s úřady a realizovalo nezbytné doučování. Toto období bylo pro všechny novou zkušeností, která vedla k upevnění důvěry mezi NZDM V.I.P. a cílovou skupinou. Projekt byl podpořen z rozpočtu Jihočeského kraje a  Ministerstvem školství, mládeže a tělovýchovy v rámci Podpory integrace romské menšiny v roce 2020.

Sociální služba je podpořena z rozpočtu Jihočeského kraje a Statutárního města České Budějovice

MM  jihocesky kraj-barevne

Jitka Borovková, DiS.

vedoucí Nízkoprahového zařízení pro děti a mládež V.I.P.  a služby SASANKA, sociální pracovnice

Bc. Jana Hovorková, DiS.

sociální pracovnice Nízkoprahového zařízení pro děti a mládež V.I.P./koordinátor praxe a stáže

Mgr. Markéta Švecová

sociální pracovnice Nízkoprahového zařízení pro děti a mládež V.I.P.

Mgr. Barbora Voborníková

sociální pracovnice Nízkoprahového zařízení pro děti a mládež V.I.P.