Dětský den s NZDM V. I. P.
16. června 2022 Zprávy z naší Charity

Dětský den s NZDM V. I. P.

V pondělí 13. 6. 2022 pracovnice Nízkoprahového zařízení pro děti a mládež V. I. P. připravily již tradiční akci v parku na Palackého náměstí Den dětí.

Pro děti byla připravena pestrá zábava a různá stanoviště. Na stanovištích děti nalezly například kreativní vyžití při výrobě vlastního náramku či placky. Procvičily si svoji fyzickou zdatnost a pružnost na sportovních stanovištích, nebo také své štěstí při hodu mincí. Jedno ze stanovišť si připravili také českobudějovičtí městští strážnici, kde si děti mimo jiné procvičily své znalosti v pracovních listech. Větší děti si na tomto stanovišti mohly také vyzkoušet brýle, které simulovaly vidění pod vlivem alkoholu či drog.

287925107_5502893809793601_7120577349413019184_n20220613_151453287988870_5502894063126909_5475847934490474246_n

více foto

Po celou dobu akce malé i velké účastníky bavil klaun Hugo, který neúnavně tvořil zvířátka z balónků. Nejvíce nadšení byli naši malí účastnici ze stánku, kde probíhalo malování na obličej. Odměny pro všechny zúčastněné děti a mládež zajistil obchodní řetězec Albert, se kterým v rámci Nadačního fondu Albert aktivně a dlouhodobě spolupracujeme. Během akce nám pomáhali na jednotlivých stanovištích naši vstřícní dobrovolníci a praktikanti.

Dětského dne se zúčastnilo zhruba 120 dětí, uživatelů NZDM i náhodných kolemjdoucích. S rodiči a přihlížejícími se tak Dětského dne zúčastnilo cca 170 lidí. Každý si odnesl odměnu, balónky a velký zážitek ze skvěle zorganizované akce.

Ještě jednou za tým NZDM V. I. P. děkujeme všem zúčastněným a spolupracujícím organizacím za pomoc při realizaci.

Tento projekt byl finančně podpořen Nadačním fondem Albert.