Zprávy z naší Charity

Oslavte Den Charity v Českých Budějovicích
13. září 2022 Diecézní charita České Budějovice

Oslavte Den Charity v Českých Budějovicích

Den Charity se slaví každoročně 27. září na svátek sv. Vincence z Pauly, patrona a zakladatele moderní charitní práce. Na mnoha místech v České republice se na počest jeho svátku konají různé akce nejen pro veřejnost, ale i pro samotné zaměstnance Charit. V Českých Budějovicích se oslavy budou konat v úterý 20. září od 13 hodin u katedrály sv. Mikuláše.

Charita České Budějovice vyhlašuje sbírku trvanlivých potravin pro lidi v nouzi
10. srpna 2022 Zprávy z naší Charity

Charita České Budějovice vyhlašuje sbírku trvanlivých potravin pro lidi v nouzi

Bohužel zásoby potravin jsou téměř vyčerpané a potřebovali bychom je doplnit, abychom i nadále mohli poskytovat potravinovou výpomoc klientům Terénního programu. Sociální pracovníci této služby pomáhají lidem bez domova, kteří aktivně spolupracují s Terénním programem. Jedná se např. o vyřízení osobních dokladů, nalezení bydlení a zaměstnání, vydávání balíčků s potravinami.

Řezbářská akce na podporu Budějcké Stravenky
30. června 2022 Zprávy z naší Charity

Řezbářská akce na podporu Budějcké Stravenky

I tento rok proběhla v Českých Budějovicích v areálu restaurace Hoch Špalíček řezbářská akce na podporu Budějcké Stravenky.

Řezbář Ondřej Drábek z Choustníku a František Kynčl z Tábora, který je dobrovolníkem od počátku zúčastněným v projektu Budějcká Stravenka, vytvořili během dvou dnů dvě řezby.

Charita České Budějovice bude jezdit ekologicky
27. června 2022 Aktuálně

Charita České Budějovice bude jezdit ekologicky

Charita České Budějovice na přelomu roku 2021/2022 úspěšně požádala o dotaci na pořízení dvanácti vozidel pro své terénní pracovníky – pečovatelskou službu a službu osobní asistence. Na tento záměr získala Charita podporu z Integrovaného regionálního operačního programu.

Dětský den s NZDM V. I. P.
16. června 2022 Zprávy z naší Charity

Dětský den s NZDM V. I. P.

V pondělí 13. 6. 2022 pracovnice Nízkoprahového zařízení pro děti a mládež V. I. P. připravily již tradiční akci v parku na Palackého náměstí Den dětí.