Společně: pomoc ohroženým rodinám v Českých Budějovicích 2022

Projekt Společně: pomoc ohroženým rodinám v Českých Budějovicích 2022 je u konce. Uživatele a pracovníky služby Poradny Eva a SASANKY provázel od května do prosince.

V rámci projektu sociální pracovnice Charity České Budějovice průběžně pracovaly s ohroženými rodinami v jejich přirozeném prostředí, navštěvovali je tak přímo v rodinách. Poskytovaly jim poradenství a podporu při řešení tíživých životních situací a při péči a výchově dětí. Zprostředkovávaly dětem dobrovolníka, který jim pomáhal se školní přípravou. Koordinátorka dobrovolníků zajistila zaškolení nových dobrovolníků, metodické vedení dobrovolníků, řešení jejich potřeb, evidenci a zajištění jejich supervize. Projekt byl podpořen z rozpočtu Jihočeského kraje a Ministerstvem školství, mládeže a tělovýchovy.

Projekt „Společně: pomoc ohroženým rodinám v Českých Budějovicích 2022“ byl v roce 2022 podpořen z Dotačního programu Jihočeského kraje Podpora rodinné politiky (Podpora posilování rodičovských kompetencí, mezigeneračního soužití a prevence sociálního vyloučení rodičů pečujících o děti), 1. výzva pro rok 2022 — opatření č. II — Podpora rodin v evidenci orgánu sociálně-právní ochrany dětí (SPOD), ve výši 115 100 Kč.

jihocesky-kraj_průhledné MPSV_graficka_znacka_barva