Společné oslavy Dne Charity 2022
22. září 2022 Aktuálně

Společné oslavy Dne Charity 2022

V úterý 20. září od 13 hodin jsme u katedrály sv. Mikuláše v Českých Budějovicích společně s Vámi a s Diecézní charita České Budějovice oslavili Den Charity 2022. Den Charity se slaví každoročně 27. září na svátek sv. Vincence z Pauly, patrona a zakladatele moderní charitní práce. Na mnoha místech po celé republice se každoročně okolo této doby konají různé akce a oslavy.

Letos jsme se rozhodli vyrazit do centra a využit synergický efekt toho, že se obě Charity nacházejí v jednom městě. Pro mnoho lidí je doteď záhadou, čím se Charity liší a jakou roli každá z nich hraje. Proto jsme připravili informační tabule, kde jsme popsali jak strukturu celé organizace, tak jednotlivé organizační složky, a s tím spojené souvislosti. Je obohacující vidět, jak Charity se stejným posláním a cílem mají odlišné a různorodé činnosti.

Pro návštěvníky byl připraven bohatý program. Kromě samotné prezentace Charit, jejich služeb a projektů byly připraveny kvízy, hry, soutěže a aktivity jak pro děti, tak pro dospělé. A to se sladkou odměnou. Dále jsme nabídli měření krevního tlaku, možnost nakouknout a posadit se do vozidla poskytující službu Taxík Maxík, nebo omrknout fotografie cizinců.

Celé odpoledne završilo mimořádné vystoupení, které po dvouleté pauze připravilo centrum pro osoby bez domova Dům sv. Pavla. Jedná se o ukázku bezdomoveckého divadelního představení-komedii s názvem TV Homeless. Počasí bylo doslova aprílové a moc nám nepřálo. A tak se představení odehrálo mezi kapkami deště a za větru. Dle komentáře vedoucí služby DsP zažili kde co, ale za takových podmínek divadlo ještě nehráli. Vzali to ale jako výzvu a divadlo dohráli až do konce.

Fotogalerie

Jsme rádi, že jsme měli možnost odprezentovat svůj program, oslovit a zaujmout Vaši pozornost. Děkujeme těm, kteří nás podpořili a těm, kteří byli s námi!

Den Charity 09